Antigentest covid 19 inför resa

Boka ett antigentest för friskhetsintyg inför din resa här på DocLab! Ett antigentest för corona är för dig som ska resa utomlands och är symptomfri sedan 7 dagar. Testet utförs av vår erfarna vårdpersonal och tar endast några minuter att göra. Du får ditt provsvar 30 - 60 minuter efter att du har provtagit dig och om det är negativt kan vi utfärda ett friskhetsintyg som är signerat av läkare. Varmt välkommen att boka tid för antigentestning på en av våra mottagningar i centrala Stockholm, Malmö, Göteborg och på Arlanda. Vi utför även PCR-tester som är ett krav för inresa i vissa länder samt antikroppstester som visar om du har utvecklat antikroppar efter en sjukdomstid.

Snabbt antigentest i Stockholm, Malmö, Göteborg och på Arlanda

Kom till oss för ett snabbt och smidigt antigentest för friskhetsintyg i Stockholm, Arlanda Flygplats, Malmö eller Göteborg som säkerställer att du inte har en pågående Covid-19 smitta inför din resa. Ett antigentest kallas även för snabbtest och har den stora fördelen att du får ditt provsvar 30 - 60 minuter efter provtagning. Vid negativt resultat kan vi utfärda ett intyg som visar att du är frisk.

Hur går ett antigentest till?

Du bokar snabbt och smidigt tid för ett antigentest här på vår hemsida. På vår mottagning utför erfaren vårdpersonal ett nasopharynx prov. Testet analyseras på plats och provresultatet erhålls efter 30 - 60 minuter efter protagning. 

Vid ett negativt resultat utfärdar vi ett intyg till dig som signeras av läkare och skickas krypterat till din mejladress. Du får intyget samma dag.

Vem kan ta ett antigentest?

Du som är helt symptomfri kan göra ett antigentest hos oss i Stockholm, Malmö, Arlanda Flygplats eller Göteborg i samband med din planerade avresa. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, du ska därför ha varit symptomfri i 7 dagar innan du besöker oss för ett antigentest.

 

Om du har pågående symptom ska du istället kontakta 1177 för att beställa ett hemtest eller bli hänvisad till en vårdmottagning som kan hjälpa dig.

PCR-test eller antigentest?

Både PCR-test och antigentest för reseintyg används för inresa till andra länder och analyserar om man har en pågående infektion av covid-19. Skillnaden är att ett PCR-prov skickas iväg till ett laboratorium för analys och provsvaret erhålls efter 36 timmar.  Vid provtagning för antigen erhålls testresultatet efter 30 - 60 minuter, därefter signeras intyget av läkare under dagen. För att hålla Folkhälsomyndighetens restriktioner kring antalet personer i lokalen ges inte provresultatet på plats. Krav på testmetod för reseintyg skiljer sig mellan länder och researrangörer, du är själv ansvarig att ta reda på vad som gäller för ditt resmål och vilken typ av testmetod som krävs.

Antigentest för covid 19 hos DocLab

Här på DocLab kan du snabbt och enkelt ta ett antigentest inför din resa och provtagningen utförs av vårdpersonal. Du bokar din tid direkt här på vår hemsida och är sedan välkommen till en av våra mottagningar i Stockholm, Malmö, Göteborg eller på Arlanda för att ta testet på några enstaka minuter.

 

Har du frågor eller funderingar på hur ett antigentest går till kan du kontakta oss via mejl på support@doclab.se.

Våra kliniker

DocLab Stockholm
Arbetargatan 26

112 45, Stockholm

DocLab Malmö
Amiralsgatan 3

211 41, Malmö

DocLab Arlanda
SkyCity, Arlanda Airport

Stockholm

DocLab Göteborg
Brewhouse, Åvägen 24

412 51, Göteborg 

Kontakt
Länkar

Doclab står under Inspektionen för Vård och Omsorgs (IVO) tillsyn. Alla läkare är legitimerade av Socialstyrelsen.

© DocLab 2020​ - 2021