Få reseintyg för Corona

Hos oss på DocLab kan du ta ett snabbt och smidigt PCR-test för reseintyg som utförs av utbildad vårdpersonal, och få reseintyg som är signerat av läkare inom 36 timmar. Ska du resa utomlands är det många länder som kräver provtagning för pågående infektion av Covid-19, så kallat PCR-test, som sedan genererar ditt reseintyg. Vi har mottagningar i Stockholm, Malmö och Göteborg där vår erfarna vårdpersonal tar emot dig och gör ett test på några minuter. Vi skickar sedan ditt prov till ett ackrediterat laboratorium. Därefter skickas ditt provsvar samt reseintyg via mail dagen efter mellan kl 21 - 22 om allt har gått bra med laboratorieanalysen.

PCR-test för reseintyg

Flertal länder kräver idag ett reseintyg för inresa till landet som tas genom ett PCR-test. Hos oss kan du som är frisk och symptomfri sedan 7 dagar tillbaka göra ett nasopharynx prov som tar cirka 5 minuter och du får vanligen ditt provsvar och reseintyg redan dagen efter. Provet skickas till ett ISO-certifierat och ackrediterat laboratorium som följer Folkhälsomyndighetens krav. Vi utfärdar sedan ditt reseintyg på engelska och det signeras av en läkare.

Hur får du ditt reseintyg?

Vanligen får du ditt reseintyg för corona redan dagen efter din provtagning. Intyget skickas digitalt och krypterat till din mejladress. Detta kan du sedan skriva ut och ta med på din resa. Glöm inte att kolla din skräppost om du inte har fått ditt mejl i din vanliga inbox.

Vad gäller för din resa?

Det är många länder som har infört krav på att du måste ha ett giltigt reseintyg som visar att du inte har en pågående infektion av covid-19. Vad som gäller i det land du ska resa till kan du själv se på Utrikesdepartementets (UD) hemsida. Det är du som resenär som är ansvarig för att kolla upp reglerna för din destination och säkerställa vilket test och exakt vilket intyg som krävs för just ditt resmål.

Vad innehåller ett covid-19 reseintyg?

Reseintyget som genereras innehåller de kriterier som krävs för inresa till andra länder och utfärdas på engelska. För att ett reseintyg ska vara giltigt för inresa behöver det innehålla följande:

 

  • Negativt provresultat

  • Datum och tidpunkt för provtagningen

  • Fullständigt namn

  • Födelsedatum

  • Passnummer

  • Signatur av läkare

Covid-19 test för reseintyg hos DocLab

DocLab är ett av Stockholms största företag inom PCR-provtagning för reseintyg 

och här utför vi dagligen provtagning för Covid-19 och utfärdar reseintyg för din resa! Förutom PCR-testning kan du även göra antigentest, ett så kallat snabbtest, som vid negativt provsvar genererar ett reseintyg, samt antikroppstest som visar om du har utvecklat antikroppar efter tidigare sjukdomsperiod. Boka ditt test för reseintyg eller antikroppstest direkt här på vår hemsida!

 

Om du känner dig det minsta sjuk och vill veta om du har Covid-19 skall du kontakta 1177 för vidare hänvisning.

Våra kliniker

DocLab Stockholm
Arbetargatan 26

112 45, Stockholm

DocLab Malmö
Amiralsgatan 3

211 41, Malmö

DocLab Arlanda
SkyCity, Arlanda Airport

Stockholm

DocLab Göteborg
Brewhouse, Åvägen 24

412 51, Göteborg 

Kontakt
Länkar

Doclab står under Inspektionen för Vård och Omsorgs (IVO) tillsyn. Alla läkare är legitimerade av Socialstyrelsen.

© DocLab 2020​ - 2021